Image

Noutăți

Înapoi la listă

VERUM AGRO TRADING A OBȚINUT STATUTUL DE AGENT ECONOMIC AUTORIZAT

Image

Începând cu 23 februarie 2023, VERUM  AGRO TRADING a obținut statutul AEO pentru simplificări vamale. Statutul de Agent Economic Autorizat (AEO) a fost acordat pentru asigurarea securității mărfurilor în traficul internațional, conformarea benevolă la reglementările vamale și cooperarea cu vama. Astfel, fiind deținător al statutului AEO, VERUM AGRO TRADING va beneficia de o serie de facilități:

  • Reducerea numărului de controale vamale fizice și documentare;
  • Posibilitatea de a alege locul pentru efectuarea controalelor vamale;
  • Notificarea prealabilă dacă transportul a fost selectat pentru controlul vamal;
  • Facilitarea accesului la simplificările vamale;
  • Prelungirea termenului de plată a drepturilor de import;
  • Traversarea frontierei în regim prioritar fără rând și pe o bandă special dedicată AEO.

"Obținerea autorizației AEO înseamnă o recunoaștere a eforturilor noastre de a construi parteneriate durabile și ne va permite să sporim volumul produselor agricole exportate, mai ales către țările din Uniunea Europeană, în baza unor proceduri vamale simplificate," a declarat ROBERT CLAICNET, director general VERUM GROUP AGRO TRADING.

Statutul AEO poate fi obținut de către agenții economici din Republica Moldova, implicați în tranzacțiile economice externe (importatori, exportatori, transportatori, brokeri vamali, deținători de antrepozite vamale, producători), care întrunesc condițiile prevăzute de legislația în vigoare. Din noiembrie 2022, autorizațiile AEO, eliberate de autoritățile vamale moldovenești sunt recunoscute și în țările Uniunii Europene pe bază de reciprocitate.

Icon
Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.